Descobreix totes les activitats culturals que t’ofereix l’illa de Menorca
Què
On
Quan
 
LOGO
 
 
 

L'exposició 'Distància___Social' es trasllada a Ciutadella

L'exposició 'Distància___Social' es trasllada a Ciutadella
 
Exposicions. El projecte d’Aina Pla segueix un relat expositiu coherent i complet que «agafa com a punt de partida la composició de les paraules distància i social —contradictòries en els seus significats intrínsecs— i allibera el concepte del punt de vista exclusivament pandèmic.
Informació
Observacions
Com arribar-hi
Informació
DISTÀNCIA______SOCIAL
- Comissària: Aina Pla Planas

Inauguració a Ciutadella
15-01-2022 a les 12.00 h


El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca va posar en marxa, per segon any consecutiu, una oferta per a cobrir el servei de comissariat de l’exposició de Rescat Cultural d’Artistes Visuals de Menorca. Les tasques de l'oferta passen per l’elaboració d’un projecte expositiu que inclogui les característiques del projecte i el títol; seleccionar i localitzar els artistes locals que hi participaran i les creacions que hi exposaran, i dissenyar-ne el muntatge, entre d’altres.Aquest any, el projecte seleccionat ha estat el presentat per Aina Pla Planas.

La comissió ha elegit la proposta titulada «Distància_______social» no només perquè s’adequa als objectius i a les característiques del servei, sinó també per la qualitat original i innovadora, ja que es tracta d’un projecte inclusiu i actual.El projecte d’Aina Pla segueix un relat expositiu coherent i complet que, segons explica, «agafa com a punt de partida la composició de les paraules distància i social —contradictòries en els seus significats intrínsecs— i allibera el concepte del punt de vista exclusivament pandèmic, ja que la distància social és quelcom que ha existit, existeix i existirà sempre».

A través d’una exposició col·lectiva, es mostrarà el treball de 27 artistes contemporanis nascuts, residents o propers a Menorca entorn d’aquest concepte i totes les seves interpretacions.

Els artistes participants són: Alejandro Martín (dibuix, mural), Ana Llorens (instal·lació), Antonella Zorzi (instal·lació), Carles Moll (escultura), Carmen de los Llanos (pintura, instal·lació), Clara Garriga (audiovisual), Cristian P. Coll (fotografia, instal·lació), Cristòfol Pons (pintura, mural), ?D Loves The Sodomites (instal·lació visual i sonora, performance), hombrelópez (instal·lació), Jaume Chavala (dibuix, instal·lació), José A. Sintes (pintura), José Cruz (dibuix, instal·lació), ?Julieta Oriola (dibuix, pintura), Kodomos (gravat), La Foix (escultura), Laura Marte (instal·lació), Leny Pony (fotocollage), Macià Florit (audiovisual), Març Rabal (audiovisual), Marina E. G. (performance), Núria Marquès (dibuix), Omar Lora (instal·lació), Pincho (escultura), Theresia Malaise (pintura), Tutzo (pintura) i els col·lectius Tutzo & Quitolomalo (pintura) i 3-DKE (escultura, instal·lació).

A més a més, dins el marc d’aquestes exposicions tindran lloc quatre actes performatius: dos a càrrec de D Love The Sodomites (un espectacle i peça sonora específica per al lloc titulada Echo) i dos més a càrrec de Marina E. G., performances que s’inclouen dins d’un projecte més ampli titulat «Accions». La proposta de D Love The Sodomites es podrà veure els dies 12 de novembre i 15 de gener, coincidint amb ambdues inauguracions. D’altra banda, les accions de Marina E. G. es presentaran al públic el 2 de desembre. Finalment, dia 19 de febrer comptarem amb la presència del barceloní Daniel Gasol, autor del llibre Art (In)Útil, per gaudir d’un col·loqui i posterior debat sobre la relació de l’art amb el sistema, tant en l’àmbit econòmic com en l’institucional.

Per a més informació podeu contactar amb la comissària:
ainaplaplanas@gmail.com
636974387
 
ObservacionsCom arribar-hi
Veure ruta
Inauguració 15/01/2022 - 12.00 h
Propostes similars
L'exposició 'Distància___Social' es trasllada a Ciutadella
On: Sala municipal d’exposicions El Roser
Quan: Del 15/01/2022 al 05/03/2022
Magatzem d'històries al Museu de Menorca
On: Museu de Menorca
Quan: Del 02/07/2021 al 17/04/2022
Any Amount of Dreams | Lluís Real
On: Sala de Cultura de Sant Diego, Alaior
Quan: Del 21/01/2022 al 20/02/2022