Descobreix totes les activitats culturals que t’ofereix l’illa de Menorca
Què
On
Quan
 
LOGO
 
 
 

Dolores Boettcher. Traç i color en llibertat

Dolores Boettcher. Traç i color en llibertat
 
Exposicions. Exposició que ret un doble homenatge a Dolores Boettcher, com a pintora i dibuixant, i com a professora.
Informació
Observacions
Com arribar-hi
Informació
Exposició: 3 de juliol - 27 de setembre 2020

Inauguració: 3 de juliol 20 h
Aforament limitat a 30 persones. Reserves al 971 35 65 23 en horari de: Dm, dx i dg de 10 a 13.30 h. i dj, dv i ds de 10 a 13.30 i de 18 a 20 h.

L'exposició, amb caràcter antològic, vol retre un doble homenatge a Dolores Boettcher, com a pintora i dibuixant, i com a professora. Es tracta d'una oportunitat única de contemplar la seva producció, que es va veure per última vegada a l'exposició organitzada per l'ajuntament de Maó l'any 2007 al claustre del Carme.

Neix a Nova York, U.S.A., el 1935, on es llicencia en Belles Arts, arriba a Menorca a principis dels anys setanta. Des de llavors la seva activitat artística s'ha dividit entre la personal, com a dibuixant i pintora, i la professional, com a professora.

L'any 1972 inicia la seva activitat docent a l'illa i esdevé en un referent en l'educació artística dels darrers quaranta anys, despertant multitud de vocacions artístiques. Les seves classes al col·legi Sant Josep, l'Institut Joan Ramis, l'escola Municipal de pintura de l'ajuntament de Maó i les de l'Ateneu de Maó són encara avui recordades pels seus alumnes. Durant anys, a l'Ateneu, organitzà sessions de dibuix al natural que atragueren molts pintors i pintores reconeguts avui arreu. L'exposició vol retre homenatge al seu vessant educatiu recollint textos, imatges i obres dels seus alumnes.

Com a dibuixant Dolores Boettcher està excepcionalment dotada, les seves línies són fluides, dinàmiques i lliures, el seu traç expressiu, unes vegades dolç, d'altres energètic. Aquesta expressivitat és enriquida sovint amb aquarel·les, pastels, ceres o collage fent que les figures, sovint nus femenins, prenguin vida, es facin presents. Trenta-un dibuixos en donen fe.

Com a aquarel·lista l'autora destaca d'igual manera, donant als seus paisatges i natures mortes d'una vibració lumínica que fa dels colors vida. En la pintura a l'oli, tant en els retrats de figures com en les natures mortes, els objectes adquireixen una dimensió plàstica i matèrica. Trenta-nou obres formen aquesta secció.
El dibuix i la pintura de Dolores Boettcher desprenen llibertat, la mateixa que ha donat als seus alumnes per a trobar el seu propi camí en l'expressió artística.

Organitza:
Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca

Col·labora:
Ajuntament de Maó

Comissariat:
Carles Jiménez

 
ObservacionsCom arribar-hi
Veure ruta