Descobreix totes les activitats culturals que t’ofereix l’illa de Menorca
Què
On
Quan
 
LOGO
 
 
 

Torna el Festival Internacional de Cine de Menorca

Torna el Festival Internacional de Cine de Menorca
 
Cinema i audiovisuals. El FICME 2020 amplia a 5 sessions la Secció Oficial de curtmetratges, que tindrà lloc entre el 14 i el 18 de juliol. 
Informació
Observacions
Com arribar-hi
Informació
Festival Internacional de Cine de Menorca 2020

Malgrat la difícil situació en què s'ha vist sumit el sector cultural en els últims mesos, el Festival Internacional de Cine de Menorca consolida enguany la seva projecció nacional i internacional per a la seva edició 2020.

El gruix de les activitats de festival tindran lloc entre el 14 i el 18 de juliol, entre les quals destaquen les gales d'inauguració i clausura, i els passis de curtmetratges de la Secció Oficial. La sessió de cinema familiar Som Família, els passis de llargmetratges Illes en Llarg i el concurs de curts Talent Jove per a joves realitzadors també se celebraran durant aquestes dates.

Un total de 38 films seleccionats optaran al premi al millor curtmetratge en les dues categories de la Secció Oficial. Entre ells 7 estrenes mundials, 5 nacionals, 21 estrenes a nivell balear i 4 a Menorca. Entre ells, la selecció comptarà amb films destacats com Pile poil, curt guanyador del Premi César -els Goya francesos-; l'estrena mundial d'Ulisses, nou film de Joan Bover després de Kyoko; Solsticio de verano, flamant guanyador de SEMINCI amb interpretacions d'Aida Folch i Jan Cornet; Mateoren ama, dels directors de la guanyadora de dos Goyas per La trinchera infinita, Aitor Arregi i Jose Mari Goenaga; o Le Roi des démons du vent, estrena nacional del curt de la coneguda actriu i directora francesa Clémence Poésy.

Jurat i personalitats del sector

Com cada any, un nodrit grup de directors i directores, així com intèrprets de les cintes a concurs acudiran a Menorca per presentar-les. Al jurat d'aquesta edició, conformat per Javier Pachón, Carlos R. Ríos i Ingrid García Jonsson, se sumen personalitats del sector com Carlos Bardem, Aida Folch, Macià Florit i Marta Bayarri.

Espais FICME 2020

El Castell de Sant Nicolau de Ciutadella serà l'espai escollit per a la celebració de la gala d'inauguració de festival, que comptarà amb Marco Mezquida com convidat d'honor per a l'actuació musical prèvia a la projecció de la pel·lícula. El Pati de Sant Francesc de Maó, en el qual es realitzarà la gala de cloenda i la majoria de sessions de curtmetratges, i les sales de cinema de Canal Salat de Ciutadella i l'Ocimax de Maó es mantenen com localitzacions per a les projeccions de la Secció Oficial de festival. Dos espais més se sumen per a aquesta edició, l'Orfeó Maonès, que acollirà també projeccions de curtmetratges i la secció Talent Jove, i l'Auditori de Ferreries, espai reservat per a la secció de cinema familiar Som Família, que comptarà amb una selecció de films del FILMETS Badalona Film Festival.

Més enllà de cinema

Més enllà del cinema, la música, la gastronomia local i l'art seran també protagonistes durant les jornades del FICME 2020. Actuacions musicals de Wanderlust Menorca, el jazz de SwingBabies, Sputnik o sessions de DJ amenitzaran els espais previs i posteriors als passis de la Secció Oficial, que al Pati de Sant Francesc comptarà amb un espai gastronòmic portat per Bolets de Menorca. El col·lectiu artístic No Som 3 serà l'encarregat de dinamitzar la secció familiar Som Família amb un espectacle clown dirigit als més petits.

Tots els espais han estat escollits i seran adaptats per a complir amb les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries per a la celebració d'actes multitudinaris.

Més informació AQUÍ. 


Spot FICME 2020 from Festival de Cine de Menorca on Vimeo.

ObservacionsCom arribar-hi
Veure ruta
Castell de Sant Nicolau de Ciutadella, Pati de Sant Francesc de Maó, cinemes Canal Salat de Ciutadella i Ocimax de Maó, Auditori de Ferreries i Orfeó Maonès
Del 14/07/2020 al 18/072020
https://festivalmenorca.com
Imatges relacionades

 
Propostes similars
Cinema a la fresca
On: Auditori de Ferreries
Quan: Juliol i agost
CICLE DE CINEMA INTERCULTURAL
On: Es Claustre
Quan: Juliol i agost
Inauguració del Festival Internacional de Cine de Menorca
On: Castell de Sant Nicolau, Ciutadella
Quan: 14/07/2020 - 21.00 h