Descobreix totes les activitats culturals que t’ofereix l’illa de Menorca
Què
On
Quan
 
LOGO
 
 
 

Exposició monogràfica sobre l’artista Dolores Boettcher

Exposició monogràfica sobre l’artista Dolores Boettcher
 
Exposicions. El Consell Insular de Menorca organitza l'exposició dins el programa d'actes de la Diada del Poble de Menorca.
Informació
Observacions
Com arribar-hi
Informació
Sala d'exposicions El Roser de Ciutadella a partir del 18 de gener

Exposició monogràfica sobre l’artista Dolores Boettcher organitzada pel Consell Insular de Menorca amb motiu de les celebracions de la Diada del Poble de Menorca

Dolores Boettcher serà la protagonista de la primera exposició de l’any a la Sala d’Exposicions El Roser de Ciutadella. Comissariada per Carles Jiménez i organitzada pel Consell insular en el marc de la Diada del Poble de Menorca, la mostra Dolores Boettcher: traç i color en llibertat fa un recorregut per la vida pictòrica de l’artista des de dues vessants: la pedagògica i la purament artística.

“Aquesta exposició és un homenatge a Dolores pel paper que ha tingut a Menorca, no només com a artista, sinó com a dona i pedagoga”, comenta Jiménez, i afegeix: “gràcies a ella tenim un nombre important d’artistes que van descobrir la seva vocació: Toni Arques, Rafel Vidal, Cristina Oñate, Ana Carreras, etcètera”. Tots ells van ser alumnes seus a l’Ateneu de Maó, on va impartir classes d’arts plàstiques des del 1972 fins al 2005.

El muntatge expositiu que es podrà veure a la sala El Roser a partir del 18 de gener estarà format per 70 obres representatives del seu art i de temàtiques tan diverses com el paisatge, el bodegó i el nu femení. “Sens dubte, és una oportunitat per descobrir una Dolores extraordinària en pintura i dibuix”, afegeix el comissari de l’exposició.

De mare cubana i pare català, Boettcher es va llicenciar a la Universitat de Nova York i a l’Albright Art School de Buffalo, títol que va convalidar després a la Universitat Politècnica de València. També va cursar estudis de postgrau de pedagogia a Nova York i de gravat al Conservatori de les Arts del Llibre de Barcelona.
Ha exposat de forma col·lectiva i individual a Menorca, Mallorca, Barcelona, Nova York i Florida, així com a fires internacionals com la d’Estocolm, Canterbury i La Haia. Entre els reconeixements rebuts per la seva obra destaquen el Premi del Saló de Primavera i Premi de Dibuix de l’Ateneu de Maó, la Medalla de Plata de la Primera Mostra Internacional de Gravat del Cercle Artístic de Barcelona i distincions de centres d’art de Sarasota, Venècia i Florida.
ObservacionsCom arribar-hi
Veure ruta
Sala d'exposicions El Roser, Ciutadella
A partir del 18/01/2020
971 38 35 63
http://www.ajciutadella.org/Contingut.aspx?IdPub=25745
Imatges relacionades

 
Propostes similars
"Es Castell s.XXI 250-2021" de David Arquimbau tanca el cercle i torna a Es Castell
On: Biblioteca Pública des Castell
Quan: Del 30/01/2020 al 29/02/2020
Introspección
On: Encant Galeria de Arte, Infanta 20, Maó
Quan: Del 27 de gener fins al 14 de març
Lisboa-Moura: Pol Marban ens mostra ambues dues ciutats en clau femenina
On: De Vins Gallery Art & Vi, Cami de ses Vinyes, 118, Maó
Quan: 06/02/2020 - 06/03/2020