Descobreix totes les activitats culturals que t’ofereix l’illa de Menorca
Què
On
Quan
 
LOGO
 
 
 

Programa de la Diada del Poble de Menorca 2020

Programa de la Diada del Poble de Menorca 2020
 
Altres activitats. Programa de Sant Antoni, totes les activitats i esdeveniments a tots els municipis de Menorca amb motiu de la Diada de Menorca.
Informació
Observacions
Com arribar-hi
Informació
DIADA DEL POBLE DE MENORCA 2020. PROGRAMA INSTITUCIONAL DEL CONSELL INSULAR DE MENORCA

Consulta el programa complet en aquest enllaç

En la festa del Disset de Gener, a Menorca es commemora la incorporació de l’illa a la corona catalanoaragonesa arran de l’ocupació de les tropes d’Alfons el Liberal l’any 1287, coincidint amb la festa religiosa de Sant Antoni, a qui, segons la tradició, havien invocat les tropes del rei cristià per tal de guanyar en la lluita. Així es posava fi al domini àrab de l’illa (s. IX-XIII) i Menorca era repoblada amb gents vingudes fonamentalment de les comarques de l’Empordà, que duen a l’illa la llengua i la cultura catalanes, trets característics de la identitat i la idiosincràsia de Menorca fins avui dia.

La festa de Sant Antoni és una festa col·lectiva de reafirmació com a poble i el ritual que té lloc aquest dia ha persistit a través dels segles sense gaires modificacions. Hi ha constància documentada que se celebra, com a mínim, des del segel XVI; però és molt possible que els seus orígens es remuntin a poc després de la conquesta, al començament del segle XIV.
ObservacionsCom arribar-hi
Veure ruta
Arreu de l'illa
Fins 19/01/2020
Imatges relacionades